Home » Dagverslagen

1/02/2018

Een allerlaatste update! Na een laatste dag skiën onder de sneeuwvlokken hebben de kinderen allemaal hun skidiploma behaald! Op één week tijd heeft iedereen goed leren skiën! Proficiat! 
Deze avond konden de kinderen nog genieten van lekkere pasta met hesp en kaas... maar nu: alle koffers dicht en bijna de bus op... Onze skisterren kunnen in de bus verder dromen over een superleuke week vol sneeuwavontuur! 

TOT MORGEN IEDEREEN!!!

---

Info aankomst 2/02/2018

Morgen worden de leerlingen terug aan school verwacht tussen 8 en 12 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en het verkeer. Eenmaal de bus onze school nadert, zal vanuit de school de telefoonketting opgestart worden om het juiste aankomstuur te melden. Op die manier weten jullie wanneer je naar school moet komen om je zoon/dochter op te halen.

Hou de telefoonketting dus dicht bij de hand morgenochtend!
Bij onduidelijkheden mag je altijd contact opnemen met de directie op 0498/92.28.53.
Tot morgen!

---

1/02/2018

Gisteren startte de dag met een stralende zon. De kinderen hebben opnieuw volop kunnen skiën op prachtige pistes. 's Middags hebben ze zich nog eens kunnen uitleven in de sneeuw en hebben ze een aantal honden heel blij gemaakt met een bezoekje. In de namiddag zijn ze met de bus vertrokken naar een naburig skigebied in Zwitserland. Ze hebben zich daar een ganse namiddag kunnen uitleven op lange groene, blauwe en rode pistes! 's Avonds stond tartiflette klaar in de chalet! De schotels werden uitgelikt door alle hongerige skisterren. Na het avondeten was het tijd voor optredens van de leerlingen van beide scholen! Alle kinderen gaven het beste van zichzelf... wat een mooie dansjes om te bewonderen. En nadien: de langverwachte fuif waar ze de dansvloer onveilig maakten! Ze werden allen getrakteerd op frisdrank en chips! Het was een onvergetelijke dag met allemaal blije gezichten. 


Vandaag is dan de laatste skidag aangebroken en het sneeuwt volop! De kinderen kunnen dus genieten van zalig verse sneeuw!

31/01/2018

Waauw! Wat vliegt de tijd voorbij... morgen is het al de laatste dag dat we gaan skiën! We kunnen het bijna niet geloven. 

Vandaag was weeral een geweldige dag... genoten van skiën, het dorp en sneeuwballengevecht! En... we gingen zelf de grens over naar Zwitserland!

Een uitgebreid verslag volgt nog want deze avond was het... FUIF! 

---

30/01/2018

Vandaag hebben de kinderen alweer genoten van een mooie zonnige dag! Alle groepen zijn de verschillende skipistes boven gaan verkennen en ze kwamen allemaal in een mooie sliert achter de skimonitor naar beneden! Super! 
Na het middageten mochten we rodelen met de banden en de sleetjes! Dolle pret! De kinderen kregen er niet genoeg van!
Om 15 uur stonden we alweer op de latten om in een zalig zonnetje nog enkele pistes te doen!
Deze avond kregen we een skishow beneden aan de pistes voorgeschoteld en nadien mochten we genieten van een warme chocomelk! 
Na deze knotsgekke dag lagen we snel in slaap om verder te dromen over alle skiavonturen!

Tot morgen!

P.S.: wij schreven jullie een berichtje... kijk maar snel bij 'Foto's'!

---

30/01/2018

Goedemorgen! Wij zijn klaar voor een nieuwe dag op de piste!

 

 

---

29/01/2018

Wat een prachtige dag was het vandaag... we hebben alweer kunnen genieten van een dag in de zon! 

Het skiën gaat heel vlotjes, zelfs de beginners komen al mooi de berg af!

Deze middag zijn we naar de souvenirwinkel gewandeld en vanavond was er een fakkeltocht door het dorp. Daarna werden we getrakteerd op warme chocomelk. 

 

Slaapwel iedereen! Wij hebben het hier goed naar onze zin en kijken alweer uit naar een nieuwe dag morgen! 

---

29/01/2018

Gisteren was het de eerste dag op de latten! Wat een avontuur! We begonnen de dag met een stevig ontbijt en onmiddellijk daarna vertrokken we naar de pistes. We werden ingedeeld in groepjes en onder begeleiding van monitoren van 'Ecole du Ski Français' deden we onze eerste afdaling. Zowel beginners als ervaren rotten deden dit geweldig!

 

Vervolgens was het tijd voor een middagmaal en konden we de skilatten even laten rusten! Maar wij zelf gingen opnieuw op stap... wandelen met sneeuwraketten deze keer! Spannend! 

 

Daarna stond de tweede skisessie op het programma... opnieuw gaf iedereen zich volledig!  De juffen en meester keken trots toe dat iedereen dit zo goed deed! 

 

's Avonds stond een typisch menu uit de bergen op het menu: kaasfondue... mmm... en wat smaakte dat lekker!  En ook toen was het nog niet gedaan: we trokken onze mooiste kleren aan want er stond een 'casinoavond' op het programma! Gezellig en leuk! 

Er staan nog meer foto's onder het luikje 'Foto's rechts bovenaan... Neem zeker een kijkje!

---

28/01/2018

Vandaag de eerste skidag! Het zonnetje schijnt en het is droog! 

Ons programma:

8 uur: ontbijt

9 - 11 uur: skiën

11 - 15 uur: rust, middagmaal, sneeuwplezier

15-17 uur: skiën

 

Nadien kunnen we bekomen van de eerste dag op de latten. We zullen al veel te vertellen hebben. Ook deze avond staat een activiteit op het programma... Meer nieuws volgt!

 

Meer foto's van de eerste dagen vinden jullie bij het luikje 'foto's!

---

27/01/2018

Vandaag stond alles in teken van de voorbereiding: ski's, skilaarzen en helmen passen! Daarna volgde nog een wandeling door het dorp om de omgeving wat te ontdekken. Ook ravotten in de eerste sneeuw stond op het programma!
Na een avondmaal (met pizza, frietjes en hamburger!) was het tijd voor wat ontspanning bij een film. Nadien klaar voor de eerste nacht... dromen maar van die eerste afdaling in de sneeuw! 

---

27/01/2018

De zesdeklassers zijn net goed aangekomen in Chapelle d'Abondance. Na een vlotte busrit kunnen ze eerst genieten van een ontbijt en daarna verzamelen ze hun skimateriaal. En dan kan het avontuur beginnen! 
Juf Charlotte

---

26/01/2018

De kinderen zijn goed vertrokken. Allemaal lachende gezichtjes op weg naar een spannend avontuur :)

Morgen breng ik jullie hier op de hoogte als ze goed zijn aangekomen!

Juf Charlotte

---

26/01/2018

Deze avond is het zover! Onze zesdeklassers vertrekken op sneeuwklassen. 
Juf Charlotte zal hier iets plaatsen eenmaal ze goed zijn toegekomen!

Veel plezier aan 6A, 6B en hun juffen & meester!